Vegan jõululaud

Vegan jõululaud

Kursusel räägime sellest, kuidas suurendada maitsvate taimsete jõuluroogade osakaalu pühadelaual.

Koolitusel on menüüs:

veganvorstid – tegemist on gluteenivabade taimsete vorstitega. Kui soov on, et taimsed vorstid näeksid välja eriti mustad, võib kasutada ka sojakastet;
hapukapsas suitsutofu, punaste ubade ja kartulitega – kartul ja kapsas on peaosas, oad ja tofu lisavad toekust ning mõnusa maitsenüansi;
tabbouleh-salat granaatõunaseemnete, kinoa ja mangoga – tegemist on mahlase salatiga, mida traditsiooniliselt valmistatakse kuskussist, kinoast või bulgurnisust koos tomati, kurgi ja ohtra värske maitserohelisega. Väga olulisel kohal on salatis värske münt;
ahjukõrvitsatamp – seda rooga on mugav valmistada ahjuplaadil, sest just ahjus röstituna maitseb kõrvitsatamp eriti hõrgult. Ei mingit potti ega keetmist ega kasulike ainete kadu keeduvette;
mandli-moonikeeks vaarikatega – see keeks jääb seest mõnusalt niiske ja pakub koos vanillikreemiga tõelise naudingu.